Οι Γεύσεις της Θεσσαλίας «ταξίδεψαν» στην Ελλάδα
21 Απριλίου 2008
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες εδώ |
Πολύ θετικός ο απολογισμός της παρουσίασης της θεσσαλικής γαστρονομικής κουλτούρας στην έκθεση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2008, μέσω του σχεδίου συνεργασίας «Οι Γεύσεις της Θεσσαλίας – Μια Ευκαιρία Ανάπτυξης», που υλοποιούν οι Αναπτυξιακές Εταιρείας της Θεσσαλίας (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ. Α.Ε., ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. & Ε.Α.Π. Α.Ε.), στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κ.Π. Leader+, σε περιφερειακό επίπεδο.
Τα αριθμητικά στοιχεία «μιλάνε» για ένα σπουδαίο γεγονός, το οποίο πρόσφερε στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, παραδοσιακά εδέσματα βασισμένα σε προϊόντα & πολιτισμικές αξίες της θεσσαλικής γης. Ανέδειξε επίσης και τη δυναμική που εμφανίζουν οι γαστρονομικές ιδιαιτερότητες των διαφόρων περιοχών της Περιφέρειας και την αναγκαιότητα διασύνδεσης όλων των διαθέσιμων τουριστικών πόρων, για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας.
Τις εκδηλώσεις ανάδειξης της θεσσαλικής παραδοσιακής κουζίνας, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 1.500 άτομα, τουριστικοί πράκτορες, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και απλοί επισκέπτες. Εκτός από τη δυνατότητα της γευστικής δοκιμής, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις εκπροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών της Θεσσαλίας που είχαν προετοιμάσει τα τυπικά εδέσματα της Θεσσαλίας, τόσο για τα υλικά παρασκευής (που ως επί το πλείστον βασίζονται σε αγνά τοπικά προϊόντα), όσο και για τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής.
Δεδομένης της απήχησης των εκδηλώσεων και της θετικής αποδοχής τους από το σύνολο των επισκεπτών, θα γίνει προσπάθεια για παρόμοια παρουσία και στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2008, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Νοέμβρη.